Over ons

Sport is soms de meest verbroederende maatschappelijke factor, maar kan ook een uiterst grimmige rivaliteit ontketenen. Winnen of verliezen, slagen of zakken, geluk of verdriet, plezier of chagrijn.

Als we het niet zelf fysiek beleven dan vinden we het leuk om er naar te kijken, er aan deel te nemen als toeschouwer, liefhebber of criticus.

 

Tribune – The Story

Het hele verhaal voor de start van SportEvents begon eigenlijk al vele jaren geleden toen Cor van Gils en Guido van Erp samen nog een erg goed beluisterd sportprogramma maakten voor de (toen nog) regionale omroep Helmond. Hierin gaven ze ook, naast nationale en internationale sport en sporters, de kleine verenigingen een podium om zich te profileren.

Verrast door de kwaliteit en de uitstekende sportieve resultaten die in deze regio werden geboekt, ontstond het idee om elke maand een ‘sporter van de maand’ te nomineren. De winnaar werd een heuse Sport Award uitgereikt. Na de maandelijkse verkiezingen werd in 1985 een jaarevenement georganiseerd in café De Bascule in de Helmondse binnenstad. Van de genomineerden werd uiteindelijk regionale jeugd-wielervedette Leontien van Moorsel (!) als eerste ‘Sportvrouw van het jaar’ verkozen. Haar eerste verkiezing in deze soort. Deze opzet van sportverkiezingen viel bij iedereen zo goed in de smaak dat er besloten werd er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. De eerstvolgende ‘live’ radio-uitzending van de Sport Awards kwam vanuit Meulendijks Studio’s in Stiphout.

De alsmaar grotere en professionelere aanpak resulteerde uiteindelijk in een vast programma in het unieke Speelhuis in Helmond. Het werd een avondvullende sporthappening met dans, muziek, kleinkunst en heel veel sport natuurlijk. De Helmondse Sport Awards zijn door de meeste steden en dorpen gekopieerd en inmiddels door de commercie achterhaald. Met steun van de Gemeente Helmond is het voornemen (2023) de Sport Awards wederom te organiseren m.m.v. de Gemeente Helmond.

Met dit in het achterhoofd is de wens ontstaan om de regionale sportwereld wederom iets unieks aan te bieden. Een heus sportblad vol interessante informatie, verrassende achtergronden en meeslepende verhalen. Met Anita Smits als professionele en vernieuwende vormgever en fotografen die in hun vak hoge kwaliteit leveren is deze gedachte omgezet in dit sportmagazine Tribune.

Drie keer per jaar  met medewerking van de lokale omroep Ditishelmond en Gemeente Helmond ook een Sportcafé georganiseerd met veel informatie en sportgasten die in het nieuws staan. Tribune gaat in de komende tijd ook sportevenementen of evenementen die een link hebben met sport organiseren in samenwerking met derden. 

Het  Sportcafe heeft als motto ‘van sportliefhebbers, voor sportliefhebbers’, waarbij de regionale sport op een voetstuk wordt gezet. De prachtige sportverenigingen, sporten en sporters die onze regio rijk is, zullen aan bod komen. De link met de regio is belangrijk en daardoor ontstaat een uniek aanbod.Van ons, voor jullie!                                                                                                                                

Met sportieve groeten,
Cor van Gils, Guido van Erp